Нова специалност в университетите – църковен мениджмънт

Богословския факултет към Софийския университет има нова магистърска програма, чрез която свещеници ще стават църковни мениджъри, съобщава NOVA.

Освен духовници, за новата програма могат да кандидатстват и небогослови. Но какво ще учат магистрите и как църквата приема идеята?

YouTube

Църковният мениджър е практикът, който осигурява хляба, виното, отоплението, казват духовниците.

От години църквата отдава под аренда земите си, а почти всички сгради около площад „Света Неделя” са църковна собственост и се отдават под наем. От приходите на храм „Света Неделя” идват и заплатите на духовниците в по-малките храмове, където свещениците отговарят и за духовното, но и за светското – сметките за ток и вода.

За богослови обучението по църковен мениджър е два семестъра, а за останалите е четири. Таксата е 400 лв. на семестър.

Всяка църква, храм, манастир ще плаща заплатите на бъдещите църковни мениджъри, ако имат нужда от човек, който знае как да върти бизнес и смята добре.

Нормално. Когато управлява Буда е нормално мениджмънта да е църковен. И да се чува ‘осанна“, благодарим Ти за благините, Господи. Аз съм прости и вие сте прости, затова се обичаме.

Бизнесът явно не върви ! Хората не искат да са „стадо“ и „овци заклани“ !

После защо българите масово не били вярващи? Защото от българската църква виждат само далавери, корупция, злоупотреба с финансиране, попове с линкълни, мерцедеси и т.н., пе*ерастия, педофилия, разврат… Това ли са т.нар. „духовници“? Това ли което те проповядват са „християнски ценности“?!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе