Областният управител бе гост на юбилейна изложба в Исперих

Областният управител на Област Разград Гюнай Хюсмен бе гост на юбилейната изложба на Теодора Николова под надслов „Изработено с любов”, която бе открита тази вечер в картинната галерия в Исперих.

YouTube

Изложбата е седма поред за самоуката авторка, но тя я счита за юбилейна, тъй като ден преди откриването й е имала личен празник – навършване на юбилейна възраст. Експозицията бе открита от директора на Исторически музей-Исперих Цветалин Цветанов, който нарече художничката бележит автор, представящ най-стойностната си изложба. Цветанов поздрави художничката най-вече за начина, по който представя традициите и красотата на българката, както и за иконописните творби.

При изработването на включените в изложбата произведения е приложена смесената техника микс медия – използвани са по два-три материала. Има акрилни творби с релефен финиш, неонови картини, авторски бижута, ръчно рисувана коприна, изненади за ловците, музикантите, романтиците – разказа авторката.

Областният управител Гюнай Хюсмен поздрави Теодора Николова за творческите й постижения, заяви, че е горд, че живее в града, в който тя твори. Той апелира да бъде разширен броят на почитателите на нейното изкуство, като експозициите й бъдат подредени не само в Исперих, но и в други населени места, защото „България има какво да види”. Г-н Хюсмен припомни, че за втора поредна година е гост на изложба на Николова и е много впечатлен от развитието на авторката. Областният управител откупи една от картините на ловна тематика.

Творбите на Теодора Николова са подредени в Картинната галерия в Исперих, до петък включително всеки ден в работно време произведенията може да бъдат откупени. Още на откриването на изложбата обаче по-голямата част от творбите намериха своите собственици.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе