Откриха фотоизложба в ХГ „Проф. Илия Петров”

Заместник областният управител на Област Разград и главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров бяха гости на откриването на фотографската изложба „Избрано” от Петия Международен Фото Салон Пловдив в Художествена галерия „Проф. Илия Петров”-Разград.

YouTube

Експозицията бе открита от организаторите на Международния Фото Салон Пловдив Любка и Антон Савови. Те отбелязаха, че разградската галерия е първата и единствена галерия, която сама кани фотоизложбата, с останалите подобни институции се налага организаторите на изложбата сами да търсят контакти. Антон Савов съобщи, че за петото издание на конкурса са изпратени 4438 снимки на 351 автори от 50 държави от 5 континента, петчленно международно жури е селектирало 944 фотографии на 232 автори от 49 държави. Наградените творби и част от селектираните ще останат в ХГ”Проф. Илия Петров” един месец – съобщи директорът на галерията Тодор Тодоров. Той получи подарък от организаторите на Фото Салона – каталог от селектираните творби и кадъра с най-много награди – три, дело на норвежки фотограф.

Каталог организаторите на Фото Салона подариха и на заместник областния управител Евгени Драганов. Той благодари на Любка и Антон Савови за това, че са донесли красота в Разград. Призова разградските фотографи, част от които бяха в залата, да представят свои творби за следващото издание на конкурса и им пожела успех. Г-н Драганов поздрави организаторите и за издаването на каталога с творбите, което се случва рядко след подобни конкурси, а в хартиен вид и разпространено сред много хора този вид изкуство се съхранява във времето.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе