САЩ задържа дубайски самолет под карантина, Франция евакуира пътници заради холера

Самолет на авиокомпания „Емирейтс“, пристигнал от Дубай, беше задържан тази сутрин под карантина на нюйоркското летище „Джон Ф. Кенеди“, след като пътници се разболели по време на полета. Това съобщиха от авиокомпанията и нюйоркски медии, цитирани от Ройтерс и АП.

Двупалубният „Еърбъс А388“ с около 500 пътници се е приземил малко след 9 ч. местно време, каза говорителка на „Емирейтс“. По думите ѝ броят на заболелите е десет, докато нюйоркски медии съобщиха преди това, че те са стотина.

YouTube

Като предохранителна мярка на борда са се качили екипи на американските здравни органи, за да окажат необходимата медицинска помощ.

Говорителката добави, че скоро на всички останали пътници ще бъде разрешено да напуснат самолета.

Според тв канал WNBC експерти от федералната служба за контрол и превенция на заболяванията са на място, но от тях още няма изявление. Няма изявление от нюйоркското кметство, а от полицейското управление на мегаполиса написаха в социалната мрежа Туитър само, че следят „медицинската ситуация“.

Видеокадри от хеликоптер показаха самолета на пистата, заобиколен от автомобили на службите за спешна помощ и наземния летищен персонал.

Междувременно днес властите във Франция евакуираха 141 пътници и екипаж от самолет, пристигнал във френския град Перпинян от Алжир, след като се появи подозрение, че дете на борда е болно от холера,

съобщиха от пожарната служба, цитирана от Ройтерс.

Осемгодишното дете беше прието в болница за изследвания, след като получило пристъпи на повръщане и диария по време на полета, каза представител на пожарната служба. Полицейски източник заяви, че майката на детето и няколко от пътниците седящи до тях също са били хоспитализирани.

Останалите пътници и екипажът са били задържани на пистата за кацане, преди да бъдат изпратени в дезинфекционен пункт за преглед, съобщиха властите.

Миналия месец в Алжир бяха регистрирани първите случаи на холера от 22 години насам. Двама души са починали.

Източник: Vesti.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе