За Август полицията е уловила над 170 кг наркотици в Разградско

МВР разкри, че през Август разследващите са постигнали отлични резултати при противодействието на наркотичната престъпност.

Проведени през месец август са 8 дпециализирани операции на територията на всички РУ, спрямо т. нар. активен криминален контингент, както и мероприятия с незабавен превантивен ефект. В резултат на това са образувани 7 досъдебни производства за притежание и разпространение на наркотични вещества, 1 ДП по чл.354 В за отглеждане на наркотични растения, както и 5 бързи производства за управление на МПС под въздействието на наркотични вещества.

YouTube

В резултат на проактивни действия, изразяващи се в проведени превенционни мероприятия и специализираните полицейски операции по направление на конвенционалната престъпност за първите осем месеца на 2018 г. в ОДМВР Разград се отчита подобрение на средата за сигурност по линия „Наркотици“ като в числово изражение резултати са, увеличение в броя на образуваните досъдебни производства с над 34%. 35 са образуваните ДП за престъпления съставомерни по чл.354а от НК – притежание и разпространение на наркотични вещества от началото на годината.

Иззетите количества наркотични вещества през месец август са 11,55 килограма амфетамин, 88,3 грама „чай“, 79,6 грама марихуана, както и 165 кг „зелена маса“ канабис.

По-характерен случай през месеца, оказващ влияние върху средата за сигурност по линия „Противодействие на престъпления, свързани с производство, разпространение и употреба на наркотични и други упойващи вещества“ е от дата 16 август – в хода на специализирана полицейска операция по противодействие на наркоразпространението, провеждана под наблюдението на Окръжна прокуратура – Разград, в местността „Пчелина“ в землището на гр.Разград, в момент на сделка с наркотични вещества, са задържани двама криминално проявени мъже от гр.Разград. При обиск и претърсвания у тях и в автомобила им са намерени и иззети 20 000 таблетки амфетамин с лого „Porshe“ с тегло 7.780 килограма. В хода на оперативните действия, в гробищния парк на Разград, полицаите открили тайник, в който са били укрити други 10 000 таблетки амфетамин с тегло 3.515 килограма. Извършени са претърсвания и изземвания на различни адреси и автомобили на територията на Разград и Нови пазар. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354А от НК. Работата по разкриването и документирането на цялостната престъпна дейност продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура – Разград.

Установените извършители на регистрирани през периода престъпления са 27.

31 лица са били задържани в поделенията на ОДМВР Разград за срок до 24 часа на основание чл.72, ал.1 от ЗМВР.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе