На 19 септември ще се проведе операция EDWARD

Инициативата е на TISPOL – Европейската мрежа на службите на пътна полиция. Тя се провежда за трета поредна година, като целта е да се обърне внимание на водачите да са по-внимателни на пътя. В контекста на Европейската седмица на мобилността /16 – 22 септември/ с мото „Комбинирай, движи се!”, на 19 септември в България и във всички страни, членки на TISPOL, ще се проведе операция EDWARD (European Day Without A Road Death). Целта е в този ден по пътищата на Европа да няма загинали хора.

На 21 септември 2017 г. по време на операция EDWARD в България настъпиха 19 тежки пътно-транспортни произшествия, при които загина един и бяха ранени 25 души.

YouTube

ТИСПОЛ предлага на желаещите хора, организации, институции и представители на различни браншове и структури да се регистрират като партньори на адрес: http://roadsafetydays.eu/. Дава се възможност на всички желаещи да участват във фотоконкурс във връзка с EDWARD като изпратят 3 от своите най-добри фотографии до 19 октомври 2018 г. на адрес: [email protected] .

В същото време, може да се подпише декларация за подкрепа на адрес: https://projectedward.eu/. В социалните медии може да се изпращат и подходящи видео записи (#ProjectEDWARD).

В рамките на кампанията на 16 септември ще бъде отбелязан Деня в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти съвместно с мотоклубовете в цялата страна.

Приложение   (doc – 27,00KB)

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе