Стартира Читателска надпревара „Една година приключения”

Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев” и ОУ „Никола Йонков Вапцаров”  инициират  Читателска надпревара „Една година приключения”.

Кампанията  стартира  в първия учебен ден и е адресирана до всеки приключенец, мечтател, любител на животни и барбаронец!

YouTube

В „Една година приключения” децата на възраст от 7 до 13 години са предизвикани да прочетат минимум три книги по избор от поредиците, които са включени в играта. Това са поредиците: „Барбароните”; „Зайчето Питър”; „Малкият вълк”; „Без дом”; „Островът на приключенията” и „Мистериите от замъка на страха”. Според правилата,  подрастващите след като ги прочетат трябва да попълнят форма за участие. Попълненият формуляр трябва да го оставят или в Детския отдел, или в ОУ „Никола Йонков Вапцаров”. Всеки, който се включи и е спазил условията се състезава за страхотни награди.

Основната цел  на организаторите е да засилят интереса на децата към четенето и правилното отношение към книгата. Читателската надпревара ще провокира творческото мислене на подрастващите и не на последно място ще развие тяхната любознателност, коментира Женета Александрова, директор на културната институция. Съпътстваща цел е популяризиране дейността на Детския отдел към културната институция, привличайки участниците за редовни читатели. В инициативата се включват всички основни училища на територията на Разград, както и СУ „Христо Ботев” в областния град, и СУ „Кирил и Методий” село Самуил.

Пълните правила за участие вече са публикувани на FB страниците на двете институции. Читателската надпревара „Една година приключения” приключва на 24 май 2019 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе