Кметът участва в откриването на баскетболната школа за деца „Вълци”

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев бе сред официалните лица днес на спортната площадка на ОУ „Васил Левски”, които дадоха старт на възраждането на баскетбола в Разград. Главна роля в това имат инициаторите на идеята, които създадоха баскетболната школа „Вълци”, в която любимия спорт ще тренират деца от училищата.

По време на изказването си д-р Василев, който е бивш състезател по баскетбол, изрази своето лично удовлетворение, че има млади хора, които са намерили начин да дадат шанс тази игра отново да стане популярна и обичана в Разград. Градоначалникът направи и лично парично дарение за клуба.

YouTube

Изказвания имаха и адвокат Марин Кинов, който също е бивш баскетболист и ще съдейства за развитието на клуба. За това, че повече от 70 деца са се записали на първата тренировка съобщи председателят на СКБ „Вълци” Пенко Велчев, който в заключение заяви, че се надява баскетболът в Разград да възкръсне.

На събитието присъстваха известни спортисти от Разград, деца, родители, бизнесмени дарители, които след официалната част се включиха в спортни инициативи.

Сред гостите беше и Михаил Тодоров-секретар на Областна администрация, както и членове на УС на Дарителски фонд за Разград, които заявиха своята дългосрочна подкрепа за школата „Вълци“ – в рамките на следващите 3 години.

Всички желаещи могат да се запишат за участие в школите във Facebook страницата на „Вълци“ Разград – https://www.facebook.com/wolvesrazgrad, както и по имейл на: [email protected].

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе