Днес се проведе мащабното учение на пожарната

Заместник областният управител Евгени Драганов присъства на първата част от мащабно пожаро-тактическо учение, които се проведе в Разград днес, а Областният управител Гюнай Хюсмен участва в разбора на действията от учението.

В учението се включиха служби, част от Единната спасителна система: РДПБЗН-Разград, сектор СОД при РДПБЗН-Русе, ОДМВР-Разград, Центъра за спешна медицинска дейност, БЧК и доброволни формирования в Разградско.

YouTube

Учението се проведе в пет оперативни участъка, в които бяха отработени реакциите на службите при различни инциденти, вследствие на обилни валежи от дъжд и ураганни ветрове – пробита цистерна със сярна киселина в складова база на „Биовет“ с пострадал човек, разхерметизирване на резервоар с бутилацетат в същата база, преливащ язовир с бедстващи рибари и други произшествия.

Гости на демонстрациите бяха още: кметът на Разград д-р Валентин Василев, комисар Георги Гатев – началник отдел в дирекция „Оперативни дейности“ в ГДПБЗН, директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев, административният ръководител на Окръжна прокуратура Тихомир Тодоров, представители на пожарните служби в съседни административни области.

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен се включи в разбора след учението, като пожела на службите, които участваха в него, да не им се налага да прилагат в реални ситуации уменията, показани днес. Апелира към тях обаче да продължат още по-усилено с тренировките и ученията, за да в готовност да опазят живота и здравето на жителите на региона при евентуални природни бедствия и инциденти.

Г-н Хюсмен използва още веднъж възможността от името на жителите на община Завет да благ

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе