България празнува 110 години независимост

Днес България празнува 110 години независимост, възраждането на българската държавност.

Цялата история на България, която е една от най-старите държави в Европа, е белязана от борбата за независимост.

YouTube

В цялата страна ще има официални чествания и тържества, и поне за ден българският ентусиазъм и патриотизъм ще се възродят.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители ще участват на 22 септември 2018 г. във Велико Търново в тържественото честванена 110-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България.

В 19.30 часа Цвета Караянчева ще присъства на тържествената заря-проверка на площад „Цар Асен І”, предава БГНЕС. Председателят на парламента ще произнесе слово по повод годишнината от обявяването на Независимостта. Присъстващите ще наблюдават и аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“.

В 10.30 часа заместник-председателят на Народното събрание ще бъде на военния ритуал за издигане на националното знаме на Република България и ще приветства жителите и гостите на града. Той ще поднесе цветя на Пирамидата на Независимостта в крепостта „Царевец”. Заместник-председателят на парламента ще се включи в празничното шествие до паметника на „Майка България”, където ще бъдат поднесени венци и цветя.

Военен ритуал ще изпълни Националната гвардейска част.

С Ден на отворени врати на 22 септември от 10.00 до 17.00 ч., Националният военноисторически музей ще отбележи 110-ата годишнина от Независимостта.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе