До края на 2018г. ще бъде открит трети мол във Варна

Откриването на третия мол във Варна може да се случи до края на годината. Поне това сочи информация на сайта на един от акционерите в дружеството, ангажирано с реализирането на проекта.

Според публикацията в страницата на „Делта риъл истейт“ очакванията са търговският център да отвори врати в последното тримесечие на 2018-та година.

YouTube

Бъдещият мол ще носи името „Делта планет“. Идеята на първоначалния собственик на обекта GTC (Globe Trade Center), който реализира сградата до Акт 15 и впоследствие я продаде, бе търговският център да се казва „Галерия Варна“. Полската група инвестира в изграждането около 90 млн. евро, но през 2010 година замрази проекта заради настъпилата икономическа криза. В крайна сметка през 2015 година продаде обекта на инвестиционното дружество „АП инвестмънтс“,в което участват Ангел Ангелов от групата „Градус“ и „Сити клиник“, Александър Минов от „Бисер олива“ и Петър Дудоленски, който също е сред основателите на „Сити клиник“.

Първоначалните планове на новите собственици бяха поне част от недовършената тогава сграда да бъде превърната в болница. С подобряване на икономическата обстановка в страната и оживление в сектора с търговски центрове идеята обектът все пак да бъде мол се възроди. Така през 2017 година бе привлечен сръбският инвеститор Мирослав Мишкович. Той купи половината от акциите в дружеството „Галерия Варна“, ангажирано с проекта, чрез своя Delta Holding. В холдинга влизат „Делта риъл истейт“ и „Астатин Холдинг Лимитид“. И двете участват в дружеството за реализацията на мола с по 25%. „АП инвестмънтс“ държи останалите 50% от акциите. След сделката бе обявено, че по план молът трябва да заработи през май 2018 година. Впоследствие обаче това не се случи и според настоящата информация на сайта на единия от акционерите срокът е последното тримесечие на 2018-та.

От миналата година е възобновено строителството на търговския център. Това показва справка с годишния отчет на дружеството, достъпен в Търговския регистър. Очакваната застроена площ над 100 хил. квадрата. Предвиден е подземен паркинг на три нива за около 1300 коли, както и три надземни нива. Посочва се, че се водят преговори със световни марки за по-голяма отдаваема под наем част на обекта.

Дейността на дружеството се финансира чрез дългосрочни заеми от свързани лица и със собствен капитал, уточнява се още в отчета.

Пак от Търговския регистър става ясно, че лятото на 2018-та собствениците на бъдещия мол „Делта планет“ са изтеглили заем от 22 млн. евро от Уникредит Булбанк за завършването на търговския център.

Според проекта молът ще има 12 модерни кинозали и около 160 помещения с различни предназначения. Планирано е привличане на нови световноизвестни световни марки. Предвижда се зелена градина на покрива с гледка към града и морето.

Източник: www.budnavarna.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе