Държавата ще вложи 23 милиона за сградите на МВР

снимка: Papalin4o Photography

52 сгради на МВР се реновират по проекти по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Това съобщи в Нова Загора министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която е официален гост на церемонията по откриване на новата сграда на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в град Нова Загора, предаде радио „Фокус“ – Сливен.

YouTube

Според министър Аврамова 22 от сградите са на Службите за пожарна безопасност. По думите ѝ девет от сградите вече са готови, като две от тях са в Нова Загора, където със средства по програмата са ремонтирани сградата на полицията и на пожарната, която бе открита официално днес.

„23.500 млн. лв. общо ще бъдат вложени в сградите на МВР. Това показва грижата за тези, които осигуряват нашата безопасност“, заяви министър Петя Аврамова.

Тя коментира, че в хода на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни сгради са реновирани 1 364 сгради от 2022, които имат договори с Банката за развитие. „До средата на 2019 всички те ще бъдат завършени. В момента се работи по прецезиране на условията, по които работи програмата“, уточни Аврамова.

По думите ѝ на различен етап на изпълнение са и големите инфраструктурни проекти, като тунела „Петрохан“ и магистралните връзки.

„Амбицията е част от тези проекти да бъдат реализирани чрез публично частно партньорство“, заяви министър Аврамова.

Днес министър Аврамова и министърът на вътрешните работи Младен Маринов бяха официални гости на церемонията по откриване на новата сграда на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в град Нова Загора. Реновирането на сградата е по проект „Подобряване енергийната ефективност на РСПБЗН – Нова Загора“, по оперативна програма „Региони в растеж”. Стойността на проекта е над 147 000 лв., 121 хиляди лв. от които са европейско финансиране.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе