Ветко Арабаджиев не е собственик на нито един имот

Хотелиерът Ветко Арабаджиев, който се издирва с Европейска заповед за арест заедно със съпругата си Маринела за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари, не фигурира в официалните регистри като собственик на нито един недвижим имот, както и на нито едно моторно превозно средство, пише Правен свят.

Като физическо лице Маринела Арабаджиева също не притежава автомобил, съобщават от Специализираната прокуратура.

YouTube

От прокуратурата съобщават още, че Специализираният наказателен съд е запорирал 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори. Запорите са наложени като мярка за обезпечаване на предвидените наказания, конфискации и глоби по повдигнатите им обвинения по чл. 255 и чл. 253 от Наказателния кодекс, както и за разноските по делото.

Точната сума на запорираните средства ще бъде уточнена след представянето на официални данни от всички банкови институции. Със съдебни заповеди са запорирани дялове на Маринела Арабаджиева в 5 търговски дружества за общо 165 000 лева, както и дялове на Ветко Арабаджиев в 2 търговски дружества за 114 000 лева. Запор е наложен и над 4 имота, собственост на Маринела Арабаджиева, намиращи се в Пловдив, София и с. Свежен.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе