Вижте в коя страна хората не заключват вратите си

Оказва се, че съществува страна, която наподобява утопия. Там медицинското обслужване е безплатно, както и образованието.

Няма армия. А да се заключват вратите въобще се приема като оскърбително. Хората често живеят до 100 години.

YouTube

Става дума за Исландия. Да, жителите на тази малка страна се смятат за щастливци.

1. Вратите на къщите не се заключват

Населението на Исландия е само 325 000 души. То живее на територия от 103 000 кв. метра. Жителите на градовете добре се познават и са по-силно въвлечени в делата на страната, отколкото жителите на мегаполисите в други държави.

Може би поради това социалният модел на Исландия е така интересен. Там хората са дружелюбни и живеят в мир. Къщите и колите не се заключват. Използването на ключове се възприема като оскърбително.

2. Държава без армия

Трудно е да се повярва, но е така. Исландия разполага само с митничари. Ако някой от жителите иска да свърже бъдещето си с въоръжените сили, то той може да влезе в редиците на норвежката армия.

3. Туризъм

Всяка година Исландия става домакин на огромно количество туристи. През 2017 г. туристическият поток е бил 6 пъти повече, отколкото населението на страната.

Местните се придържат към консервативните възгледи, обичат спокойствието и водят тих живот.

4. Страната без нито един ресторант McDonald’s

В Исландия няма да може да похапнете в тази верига за бързо хранене. Последният ресторант бе закрит по време на кризата – 2009 г.

5. Суеверия

Трудно е да се повярва, но потомците на славни викинги са доста суеверни. Те искрено вярват в съществуването на елфи и тролове. Всеки нов път се изгражда след съвети със специалисти по фолклор. Да не би да се разрушат местообитанията на фантастичните животни.

Източник: profit.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе