Откриха изложбата „Българско изкуство” в Разград

Заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов бе гост на откриването на изложбата „Българско изкуство”, включваща 200 картини от колекцията на известния художник и меценат Руси Куртлаков.

YouTube

Експозицията, открита тази вечер, заема целия първи етаж на ХГ”Проф. Илия Петров”-Разград, включва творби на съвременни български автори. Руси Куртлаков e бизнесмен от Бургас, но се занимава и с изобразително изкуство – член е на Съюза на българските художници от 80-те години на ХХ в. Собственик е на галерия „Бургас”, колекционира картини на български художници, притежава 2500 творби.

Г-н Драганов връчи на художника и меценат поздравителен адрес от Областния управител Гюнай Хюсмен. „Чест е за мен да Ви приветствам в област Разград и от името на жителите на областта да благодаря за възможността да се запознаем с Вас и част от Вашата колекция от творби на български художници! Радвам се, че Разград е първият град след Бургас, в който ценителите на изобразителното изкуство ще имат възможност да видят част от творбите, които притежавате! Поздравявам Ви за меценатските инициативи, които предприемате и жестовете към съвременните талантливи автори! Удовлетворен съм също, че в колекцията Ви място намират и творци от Лудогорието!” – се казва в поздравителния адрес.
Изложбата „Българско изкуство” ще остане в Разград един месец.

Гост на откриването й бе и главен експерт в Дирекция „Култура и туризъм” в община Разград Виолета Антонова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе