Кой има имен ден днес

Днес имен ден имат жените с прекрасното име Пелагия.

Пелагия била необикновено красива, но живеела в грях. Наричали я така поради блестящите накити, с които се украсявала. Тя се разкаяла за греховете си и приела христовата вяра. Нейното богатство било раздадено на бедните.

YouTube

Когато епископ Нон говорел за страшния съд и спасението на човешките души, видял сред богомолците Пелагия, която изпитвала копнеж за покаяние. Написала писмо на епископа, разказала му блудния си живот и желанието да спаси душата си. Той повярвал, дал благословията си и я кръстил. Тя напуснала града и прекарала остатъка от живота си в килия на Елеонската планина.

При строго постническо житие преподобна Пелагия блажено починала в своята килия затвор на 8 октомври 461 година. Монахините от околните манастири се стекли на нейното погребение със свещи и кандилници. Тялото й било тържествено погребано в същата килия.

Какво означава името Пелагия? То е старогръцко име, което означава „морска“. Жените с това име са злопаметни и отмъстителни, когато претърпят разочарование. Жените с това име имат строги морални принципи и не търпят лицемерие.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе