Разградските полицаи са разкрили повече от половината престъпления за септември

Анализът на оперативната обстановка и престъпността през м.септември 2018 г. показва значително намаление в нивото на регистрираните криминални престъпления, сравнено със същия период на 2017 г. За периода няма регистрирани тежки криминални престъпления.

От началото на месец септември са регистрирани общо 69 криминални престъпления, като за сравнение със същия период на 2017 г. регистрираните престъпления са били 121, което е намаление с 42,98%.

YouTube

Разкритите престъпления са 35, което е 50,72% разкриваемост. През периода са разкрити и 19 престъпления от минал период.

Като акцент в работата по противодействие на конвенционалната престъпност и през месец септември беше активното противодействие на наркоразпространението.

Проведени през месец септември са 7 СПО на територията на всички РУ, спрямо т. нар. активен криминален контингент, както и мероприятия с незабавен превантивен ефект. В резултат на това са образувани 4 досъдебни производства за притежание и разпространение на наркотични вещества, 1 ДП по чл.354 В за отглеждане на наркотични растения, както и 4 бързи производства за управление на МПС под въздействието на наркотични вещества. За сравнение, за м.септември 2017 г. няма образувани ДП за притежание и разпространение на наркотични вещества.

Иззетите количества наркотични вещества през месец септември са 12,4 грама екстази, 0,7 грама амфетамини, 9,45 грама марихуана, както и над половин килограм „зелена маса“ канабис.

Установените извършители на регистрирани през периода престъпления са 30. Общо през месеца са установени 55 извършители.

39 лица са били задържани в поделенията на ОДМВР Разград за срок до 24 часа на основание чл.72, ал.1 от ЗМВР.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе