Кметът на Разград и заместниците му дадоха старт на залесяване на поречието на река Бели Лом

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и заместниците му Галина Георгиева и Ердинч Хасанов дадоха старт днес (12.10.2018 г.) на планираното залесяване на поречието на река Бели Лом в Разград. Инициативата започна от терена до моста срещу сградата на „Български пощи“ и продължи в посока към площад „Възраждане“.

През първия ден от залесителните дейности ще бъдат засадени от служители на ОП „Паркстрой“ 55 броя дървета от видовете Червен дъб, Червенолист явор, Японска софора и Шестил.

YouTube

Залесяването е с цел укрепване на бреговата линия на крайбрежния булевард и ще се извърши до Панчоолу мост.

На залесяването, освен ръководството на Община Разград, присъстваха и представители на Общинска администрация, а в инициативата се включи и общинският съветник Наско Анастасов.

„Призовахме граждани и организации да се включат, но няма интерес, а имаше огромен интерес, когато почиствахме поречието на реката. Тогава хора от една кауза направиха всичко възможно да възпрепятстват работата ни. Въпреки това ние ще облагородим крайбрежния булевард, извършваме и реконструкция на тротоарите“, каза градоначалникът пред медиите.

Фиданките, с които започна залесяването на Бели Лом, са закупени със средства на общината. Предстои да се залесят и други места в града с още 275 дръвчета предоставени компенсаторно от фирми.

Кметът обяви и че ще продължи почистването на реката с превантивна цел. Ще припомним, че то бе прекъснато, заради подаден сигнал до Окръжна прокуратура-Разград, след който последва прокурорска проверка, която установи, че действията на Община Разград са законни.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе