SEGA отваря офис в България

Европейският клон на японската компания за игри SEGA преструктурира своето QA подразделение (за тестване) и ще го премести от Лондон в София.

Това ще се случи в рамките на двугодишен период, а SEGA Development Services Sofia ще отвори официално врати през юни 2020 г.

Не са планирани незабавни съкращения на служителите в Лондон, а на тях ще бъде дадена възможност да изберат „да се преместят или да помогнат за завършването на този проект“, посочват от компанията.

SEGA твърди, че бизнесът ѝ води „активни консултации“ с екипа. Всички QA позиции в SEGA Europe, с изключение на екипа по локализация, ще бъдат засегнати.

Откриването на новото подразделение в София е мотивирано от засиленото производство и експанзията на SEGA Europe, посочва компанията. Британският екип на фирмата е насочил фокуса си към редица западни студиа, включително Creative Assembly, Sports Interactive, Relic, Amplitude и Hardlight, и също така поддържа Sega Networks, Team Sonic, Sega/Altus и други външни партньори.

SEGA коментира, че излизането на Великобритания от Европейския съюз, което трябва да се случи през следващата година, не е факторът, поради който тя е решила да се премести.

„България е европейски лидер по IT развитие, място за регионални офиси на някои от най-добре познатите технологични компании в света, включително IMB и Hewlett Packard, и има история на технологични постижения и иновации“, посочва Гари Дейл, президент и главен оперативен директор на SEGA Europe.

По думите му това е „перфектното място“ за отварянето на подобен офис.

„София може да привлече компании, които напускат Лондон заради Brexit“, коментира пък преди дни изпълнителният директор на шестата по големина международна мрежа от счетоводни компании в света RSM International Джийн Стивънс в специално интервю за Bloomberg TV Bulgaria. Въпреки че решението на SEGA може би наистина не е свързано с Brexit, тепърва ще следим дали някои бизнеси може да се преместят в страната ни заради политическото решение.

SEGA вече има представителство в България, след като Creative Assembly придоби в началото на миналата година българското Crytek Black Sea и приобщи тогавашния му екип от 60 разработчици. Дружеството „Крайтек Блек сий“ беше преименувано на „СЕГА Блек сий“. Цената на сделката не беше официално обявена, според данни от Търговския регистър прехвърлянето на всички дялове от предишния собственик е било за 933 405 евро.

Българският екип на Crytek Black Sea се състои от 60 разработчици.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе