Варна приема рали „България” този уикенд

Този уикенд Варна ще се превърне и в столица на моторните спортове, домакинствайки на едно от най-старите ралита у нас – 49-ото издание на най-престижното автомобилно състезание у нас Рали „България” 2018, както и на финалния кръг от Българския дрифт шампионат.

Двете надпревари дори ще имат общ церемониален старт в петък следобед на Морската гара.

YouTube

На официална среща между кмета на Варна и директора на рали „България” г-н Александър Ковачев, градоначалникът на морската ни столица потвърди ангажимента на общината за подкрепата към рали „България”. Иван Портних призова жителите и гостите на града да подкрепят своите любими състезатели както на официалния старт, така и по отсечките, а двамата с Ковачев бяха единодушни, че сигурността на мероприятието – както тази на зрителите, така и на участниците е основен приоритет в трите състезателни дни.

Иван Портних припомни, че Варна има дълга и славна история, свързана с моторспорт надпреварите у нас и спорта като цяло, като в града са родени не един и двама български шампиони. Кметът на морския град с удоволствие ще присъства на официалната церемония и на някои от скоростните отсечки и прикани съгражданите си също да са на шоуто и да спазват инструкциите на организаторите, за да се получи едно прекрасно състезание. Александър Ковачев потвърди, че всички мерки около безпрепятственото провеждане на ралито са налице и си пожела то да е поне толкова хубаво, каквото е времето на брега на Черно море в ранната есен.

Варна е град, дълбоко свързан с рали „България” още от самото зараждане на надпреварата през 70-те години на миналия век. И до днес, почти половин век по-късно, колкото и да са се променяли трасетата, в маршрута си остава една от най-емблематичните отсечки – „Аладжа манастир” в покрайнините на града. По нея, както и по всички останали в 560-километровото състезание, ще се решат и финалните битки в тазгодишния рали шампионат на България.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе