Националният отбор по футбол се изправя срещу Кипър в Лигата на нациите

Днес (13 октомври) играчите в националния отбор по футбол трябва да са започнали деня си с мисъл за победа! В 21:45 ч. на стадион „Васил Левски“ в София „лъвовете“ ще излязат за третия си мач от новия приятелски турнир на УЕФА Лига на нациите.

Избраниците на селекционера Петър Хубчев успяха да зарадват почитателите на футбола у нас с две победи в първите си два мача – над Словения и Норвегия. Сега е ред да се изправят срещу третия тим в групата.

YouTube

Кипър не изглежда опасен отбор. В 14-те мача срещу „лъвовете“ футболистите от острова имат само 1 победа и цели 12 поражения.

Българският национален отбор пък се намира в серия от 4 поредни успеха, която не се е случвала от 10 години насам. На своя територия, в София, пък футболистите ни са губили само веднъж в последните си 5 мача и то от световния шампион Франция.

В групата за мач на „лъвовете“, след 10 години прекъсване, се завръща вратарят Георги Петков, който обаче едва ли ще измести от титулярната позиция Пламен Илиев.

„Трябва всеки да даде всичко от себе си. Пределно съм наясно, че след двете победи очакванията са по-големи. Това е част от живота и футбола. Мина времето, когато се оправдавахме, че напрежението е голямо, защото очакванията са големи“, каза Хубчев преди срещата днес.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе