Заместник областният управител откри 22-ия благотворителен турнир по футбол за деца от домове, центрове и SOS-селища

Заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов откри днес 22-ото издание на благотворителния турнир по мини футбол за деца от ДДЛРГ, SOS-детски селища и ЦНСТ.

YouTube

Четири отбора от Перник, Кубрат, Исперих и Разград участват в надпреварата, организирана от ОК на ФВФСТ и училищен спортен клуб на ОУ”Васил Левски” в Разград. Срещите се играят в спортната зала на НПТГ”Шандор Петьофи”-Разград.
Съдействие за провеждането на турнира оказа и областният управител Гюнай Хюсмен, от чието име г-н Драганов подари на капитаните на отборите по две футболни топки, част от дарението на Държавната агенция за координация и сътрудничество към Президента на Турция.

Специален подарък имаше за капитана на отбора от SOS-селището в Перник Добринка Велева, която в първия мач от турнира, макар отборът й да изгуби мача, показа завидни футболни умения и хъс.

Заместник областният управител Евгени Драганов пожела на малките футболисти да играят коректно и феърплеят да победи. Поздрави ги за това, че са избрали да се занимават в свободното си време с футбол, тъй като спортът изгражда силни и здрави граждани на Република България.

В музикалната програма на откриването на турнира участва Васил Петров от Класа по поп пеене на Свилена Дечева от ЦПЛР Център за работа с деца в Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе