Криминален психолог смята, че сме станали толерантни към психопатите

Абсолютно всеки е способен да извърши убийство, всичко зависи от обстоятелствата, в какво състояние изпада. Имал съм удивителни случаи – хора, които са толкова милозливи, са извършвали тежки престъпления. Това каза в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия криминалният психолог Росен Йорданов.

По думите му русенската журналистка Вероника Маринова е загинала нелепо.

Всички детайли около престъплението говорят, че става въпрос за импулсивен човек с нисък самоконтрол и силно изразен сексуален нагон. Трудно ми е да вярвам, че има подбудителство и съучастничество. В огромен процент от случаите, когато става въпрос за такова деяние, то се извършва от един човек, заяви Йорданов.

Обикновено хората с асоциална личностна структура, с каквато вероятно е това момче, са вменяеми. Това е ценностна деформация на характера, занижен респект към правилата, неспособност да изпитваш състрадание към другия човек. Силно се съмнявам, че подобен тип характери ще изчезнат, те не зависят от нивото на цивилизованост на обществото. Видяхте например преди няколко години извършеното от Брайвик масово убийство в Норвегия, посочи психологът.

Той обясни, че хората с психопатна наклонност не се разпознават от пръв поглед.

Тревожно е, че станахме доста толерантни към психопатните прояви, каза още Росен Йорданов.

Източник: Novini.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе