Срещу каква сума може да си наемем Bugatti

Да притежаваш автомобил от френската луксозна марка Bugatti никак не е евтино.

Тя предлага само три модела — Veyron, Chiron и Divo, а цените им варират от 1.7 млн. до 3 млн. долара.

YouTube

През септември новият суперавтомобил Divo бе разпродаден само за ден, въпреки цената от 5.8 млн. долара за брой. Ако човек си купи Veyron, който е най-евтиният от трите модела, може да очаква годишни разходи в размер на 20 000 – 25 000 долара само за смяна на масло.

Смятате, че това е скандално? Изчакайте да разберете каква е цената да се наеме Veyron за ден.

Дневният наем на Bugatti Veyron е между 20 000 и 25 000 долара, с включени данъци, което е повече от цената на нова Toyota Camry. Това е най-скъпият автомобил, който човек може да си наеме в САЩ, според компанията за луксозни автомобили Royalty Exotic Cars в Лас Вегас, която предлага тази услуга.

„Наемът на нашето Bugatti Veyron Mansory Edition е такъв заради марката, която стои зад автомобила,“ казва главният изпълнителен директор Хюстън Кроста пред CNBC.

„Bugatti не е автомобил, който можете да наемете просто така от Hertz или друга компания за автомобили под наем. Bugatti се обезценява с близо 1 500 долара на всяка измината миля (1.6 км), като по тази причина ограничаваме разстоянието, което може да се изминава до 100 мили на ден. Навъртането на голям километраж на едно Bugatti може да свали значително стойността му при евентуална препродажба и в крайна сметка, да обезцени колата до нула.“

Дори и ако човек разполага с 40 000 – 50 000 долара, за да си наеме Bugatti за уикенд в Лас Вегас, ще бъде проверен обстойно.

Източник: Profit.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе