Заместник областният управител участва в честване на 100-годишнината от края на ПСВ и 102-годишнината от победата на българската армия при Ряхово

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов участва днес в тържествено събитие в село Ряхово, посветено на 100-годишнината от края на Първата световна война и 102-годишнината от победата на българската армия при Ряхово. От името на Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен г-н Драганов поднесе венец пред паметника на войните от село Ряхово.

YouTube

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Пред монумента с имената на войните от село Ряхово, дали живота си за Родината, бе отслужена панихида, а след поднасянето на венци и цветя от официалните лица и гражданите и войнски ритуал, по призив на представители на национално движение „Традиция” всички паднаха на колене в памет на героите.
След тържествената церемония край брега на река Дунав бе проведена възстановка на отблъскването на румънския десант край селото през 1916 г.
Сред гостите на тържествата, организирани под патронажа на областния управител на област Русе Галин Григоров и осъществени със съдействието на Министерство на отбраната на Република България и община Сливо поле, бяха още: депутатите Пламен Нунев и Искрен Веселинов, областният управител на Русе Галин Григоров, областният управител на Силистра Ивелин Статев, представители на Министерството на отбраната, кметът на община Сливо поле Валентин Атанасов, кметът на село Ряхово Георги Атанасов, представители на политически сили от област Русе.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе