Шофьор на училищен автобус получи инфаркт зад волана

Шофьор на училищен автобус получи инфаркт зад волана и почина. В последния миг от живота си успява да спаси живота на 13 деца, които вози на път за вкъщи.

След последния час деца от две училища си тръгват към домовете си. Автомобилът обаче се забива в къщата на едно от децата, които вози.

YouTube

Автобусът идва от Кюстендил и се движи към центъра на село Слокощица. Удря се в стената, в кофата за боклук и се спира във входната врата на къщата.

По това време Румен Костадинов чака дъщеря си. Чува звук от удар и прескача оградата. „В микробуса беше и моята дъщеря. Веднага отворих вратата и видях, че шофьорът беше паднал на дясната страна на седалката. Беше настъпила суматоха, бяха силно уплашени. Изкарахме ги извън буса и веднага започнах да оказвам първа помощ на водача”, разказва бащата.

Като полицай в районното управление, мъжът прилага наученото в полицейската академия.

Съседи казват, че ако инцидентът се е случил минути по-рано, е можело да стане голяма катастрофа.

Три от децата са в началния курс, останалите 10 учат в гимназията. „Човекът е постъпил геройски, казва се Румен Архипов, млад човек, който загива на работното място, успявайки в последните минути да натисне спирачките, да омекоти удара и да спаси децата”, каза Екатерина Паскалева, директор на ПМГ.

По закон децата трябва да са придружавани от възрастен.

„Педагогът, който е трябвало да придружава учениците до село Слокощица, не е бил в автобуса, за съжаление”, заяви Радостина Новакова, началник на РУ- Кюстендил.

Директорът ще накаже за отсъствието служителя си, а инспекторатът прави своя проверка. Автобусът е прибран в двора на КАТ и очаква експертиза.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе