Русенският университет се включва в хакатона на НАСА

Русенският университет се включва в хакатона „International Space Apps Challenge“

Хакатонът „International Space Apps Challenge“, който се организира под егидата на НАСА, ще се състои едновременно в около 200 града по цял свят на 20 и 21 октомври тази година. Русе се включва за втори път, като състезанието ще бъде в Русенския университет, съобщиха от висшето училище.

YouTube

На територията на България хакатонът ще се проведе също в София, Пловдив и Бургас.

Състезанието е насочено към всички, които се интересуват от авиация и космонавтика, информационни технологии, роботика, климатология, геология и други области от света на науката и технологиите. В рамките на два дни хора от всякакви възрасти и с всякакви професии, индивидуално или в екип, ще имат възможността да предлагат иновативни решения на актуални проблеми в съответните области. Тази година предизвикателствата, обявени от НАСА, са свързани както с подобряване на живота на Земята, така и с изследване на космоса.

Двата най-добри екипа от всяко място в България продължават да се борят на глобално ниво. В последните няколко години български отбори редовно се класират между първите пет в света, припомнят от Русенския университет.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе