Проведе се културно-информационно събитие в Цар Калоян по случай годишнината от спасяването на българските евреи от Холокоста

В Цар Калоян се проведе днес третото в област Разград културно-информационно събитие, посветено на 75 години от спасяването на българските евреи от Холокоста. То се организира от НЧ“Съзнай себе си-1895“-Цар Калоян и Областна администрация-Разград със съдействието на учебните заведения в община Цар Калоян. Събитието се провежда в рамките на Работната програма за 2018 г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.

YouTube

Събитието бе открито от главния експерт в Областна администрация-Разград Светлин Симеонов, който представи целите на инициативата. След това бе прожектиран филмът „Българска рапсодия“, който пресъздава факти за депортирането на евреите от България чрез любовна история между тийнейджъри.

В публиката в читалищната зала бяха ученици от ОУ“Христо Ботев“-Цар Калоян и ОУ“Св.Паисий Хилендарски“-село Езерче.

По-рано през седмицата филмът бе прожектиран безплатно и в Исперих и Завет, предстоят още две прожекции – на 22 октомври – в НЧ“Св.св. Кирил и Методий-1891“-Кубрат, а на 23 октомври – в НЧ“Пробуда-1912“-Лозница.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе