Северин е в Русе

Заподозреният за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров беше докаран в следствения арест в Русе.

Вчера Красимиров беше екстрадиран от Германия в България с редовен полет от Франкфурт.

YouTube

Днес в 12:45 часа Северин Красимиров бе транспортиран от София до следствения арест в Русе.

Окръжна прокуратура Русе ще предприеме действия по предявяване на постановлението за привличане като обвиняем на Северин Красимиров и провеждане на неговия разпит в присъствието на защитник. 

В рамките на днешния ден, Окръжна прокуратура – Русе е планирала извършване на освидетелстване на обвиняемия с участието на съдебен лекар.

В ареста в Русе Северин ще бъде настанен в килия с 4 кв. м и самостоятелен санитарен възел, в което България увери германските власти, преди да допуснат екстрадицията му. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения за изнасилване и убийство по особено мъчителен за Виктория Маринова начин. След това прокуратурата ще поиска да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Правосъдният министър се обяви за внимателен анализ, преди да се пристъпи към ревизия на т. нар. „съкратена съдебна процедура“, която беше коментирана около тежкото убийство в Русе. Тя води до редуциране на наказанието за тежки престъпления.

Мнението на Цецка Цачева е, че тази възможност трябва да остане, като се даде право на съда да прави преценка колко да намали наказанието, отчитайки самото престъпление.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе