Автобус блъсна майка с бебе в Пловдив

Инцидентът е станал на кръстовище в пловдивския жк „Тракия“.

33-годишна жена с бебе в детска количка е блъсната от автобус на „Градски транспорт“ в Пловдив, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

YouTube

Сигналът за инцидента, който е станал на кръстовището до Хлебозавода и църквата „Св. Преображение Господне“ в жк „Тракия“, е подаден около 12.20 часа.

Майката е пресичала на пешеходна пътека, бутайки детската количка.

По първоначални данни автобусът е правил ляв завой по бул. „Съединение“ в посока ул. „Недялка Шилева“, като е блъснал жената и е преминал през крака й. Градският автобус се е движил по линия № 18, като зад волана е бил 47-годишен шофьор, чиято алкохолна проба е отрицателна.

„Страничното огледало ми попречи, жената изскочи в последния момент, всичко стана за секунди“, казал пред униформените водачът.

Доктор Димитър Христозов, заместник-директор на Центъра за спешна медицинска помощ подчерта, че майката и детето са настанени в стабилно състояние в УМБАЛ „Свети Георги“, предаде Радио Пловдив.

При прегледа детето не е имало видимо увреждане, но е закарано в болница за допълнителни прегледи. Все още няма информация за състоянието на пострадалата жена.

Количката на детето все още е на окървавеното шосе. Предното стъкло на автобуса е спукано, а пътниците са свалени. Четири полицейски автомобила са отцепили района и са затворили движението в посока Околовръстното шосе на „Тракия“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе