Защо МВР крие лицето на Северин?

Защо властите така ожесточено крият убиеца Северин, защо затулват лицето му? Възможно ли е да се боят, че може да проговори и да каже неща, различаващи се от официалната версия за убийството на Виктория?

Тези въпроси задават главната редакторка Звездомира Мастагаркова, издателят Недялко Недялков и журналистката Гергана Ингилизова, която единствена успя да заснеме лицето на Северин по време на полета му от Франкфурт до София.

Репортерката е пътувала за Германия същата сутрин с нарочната цел да заснеме убиеца и евентуално да осъществи контакт с него, като му зададе въпроси.

„Щях да го попитам нещо много просто – наистина ли той е убил Виктория и защо го е направил. Мотивът е онова, което се губи в цялата история“, разкри Гергана Ингилизова.

Тя е успяла да щракне с телефона си Северин и неговите гардове на влизане в самолета.

„През цялото време той ме гледаше в очите, сякаш търсеше разговор с мен. Убедена съм, че искаше да говори, беше извънредно спокоен. Четиримата му гардове обаче осуетиха всякаква възможност. Стюардесите на „Луфтаханза“ дори ми попречиха да отида в задната тоалетна по време на полета, защото се усетиха, че съм журналист. На кацане ме изведоха почти насила от самолета. Поисках да снимам през илюминаторите поне конвоя, който го отвежда, но веднага се появиха цивилни момчета със слушалки, които ме спряха. Снимането било забранено?!

Е как така и откога е забранено да се снима в самолет или на летище? Аз съм си платила билет, имам всички права като пасажер. От какво точно ги е страх, защо е тази тайнственост около Северин“, попита Гергана Арнаудова.

„Крият убиеца от Русе, а в същото време държаха Десислава Иванчева пет часа на улицата с белезници, пред очите на цяла София. Синът на Ветко Арабаджиев и Миню Стайков са отвеждани в съда свободно, без да има проблем да бъдат снимани и разпитвани от журналисти.

Северин с какво е по-специален, какви са тия двойни стандарти и кой ги налага – Цецка Цачева, прокурорите, МВР? Едва ли. Аферата в Русе придоби политически измерения, така че най-вероятно забраната да се снима Северин и да се разговаря с него е също политическа, от най-високо място. Лошото е, че хората я тълкуват превратно, убедени са, че има някаква нечиста сделка с убиеца, че се прикрива нещо“, предположи Недялко Недялков.

В самолета от Франкфурт са пътували олимпийската шампионка Стефка Костадинова със съпруга си, бизнесдамата Ваня Червенкова, както и младежкият ни отбор по футбол. „Под прикритие“ се е возила и друга репортерка – криминален журналист от БТВ. Въпреки че е била „въоръжена“ с тъмни очила, които снимат като видеокамера, тя не е успяла да щракне на кадър Северин.

„Навремето Симеон Идакиев правеше предаването „Един мъж, една камера, един автомобил“. Сега ние разиграваме сюжета „Една девойка, един телефон“…И толкоз. В днешния дигитален свят, когато информацията пристига за секунди, огромните щатове на телевизиите мастодонти БТВ и Нова са напълно безсмислени. ПИК с 10 човека прави повече от стотиците журналисти в тъй наречените „национални телевизии“, които са облагодетелствани от рекламния монопол и финансовите инжекции от чуждестранните си собственици“, подчерта Недялков.

Според него екипите на БТВ и Нова са тотално демотивирани да работят, тъй като и двете медии са на тезгяха, в период на продажби и препродажби. Чехът Келнер уж купи Нова, но КЗК, под политически натиск, осуети сделката.

„Явно властта се страхува, че Келнер ще подкрепи опозиционен партиен проект“, намекна Недялко Недялков.

В същото време се продава и БТВ, като най-сериозният кандидат е Кирил Домусчиев. А името Домусчиев е тъждествено с олигарх, близък до властта. В негов имот живеят двама министри и това не може да бъде случайно.

Стюардесите също бяха видимо напрегнати, личеше си, че обичайната им любезност е заменена с кисели погледи към всеки, който стане от седалката и тръгне в посока на Северин Красимиров. Нямаше как да забранят ходенето до тоалетната, затова лично ескортираха всеки, отправил се натам и заставаха между пътника и убиеца. Охранителите на Северин пък скачаха на крака, за да го скрият от евентуални мераклии да го заговорят или да го снимат.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе