Представители на социални институции от област Разград бяха на посещение в Одрин

50 ръководители и служители в социални институции и услуги бяха на двудневно посещение в Одрин през почивните дни. Визитата е едно от събитията по изпълнение на дейностите от културния календар към Декларацията за сътрудничество и съвместна дейност между Област Разград и Област Одрин, подписана миналия декември от Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен и Валията на Одрин Гюнай Йоздемир.

Социалните работници бяха посрещнати и съпровождани по време на срещите си от директора по семейната и социалната политика във Валийството в Одрин Билгин Йозбаш. Срещнаха се и обмениха опит в социалната сфера и с неговия заместник Себахатин Билгич, както и с директора на Центъра за социални услуги в Одрин Мехмет Полат и неговия заместник Селен Ерден.

YouTube

Представителите на социалните институции в Разградско посетиха Дома за стари хора в Одрин, в който се полагат грижи за 110 възрастни човека. На служителите помагат и ученици-доброволци, каквито инициативи се обмислят и в Разградско. В момента се строи нова сграда за институцията, а в старата ще се настани администрацията на дейностите от социалната сфера – научиха разградските социални работници, които обмениха опит и идеи с колегите си от Одрин. Оказа се, че в дома живее и възрастна жена, родом от община Исперих, която сподели свои спомени за Лудогорието и се интересуваше от живота там сега.

Разградчани посетиха и туристически забележителности в Одрин, а след завръщането си в родния град изказаха благодарност на Областния управител Гюнай Хюсмен за предоставената възможност за реализиране на ползотворно сътрудничество, приятелство и споделяне на положителни емоции.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе