Google и Apple ще наемат служители без диплома

Образованието и най-вече легетимният документ към него са един от най-важните фактори при кандидатстването за работа. Това обаче постепенно е на път да се промени, тъй като много световни компании зачеркнаха в списъка си условието за диплома с висше образование.

Големите технологични гиганти Google, Apple, IBM са поредните, които изключват дипломата от задължителните елементи за кандидатстване на работа при тях, пише The Independent. В Силиконовата долина с всеки изминал ден се увеличават фирмите, които смятат, че изискването на документ за квалификация е остаряло и дори дискриминационно. Именно за това те залагат много повече на личния опит и компетенции на кандидатите, както и на желание и стремежът да се развиваш успешно в една нова среда.

YouTube

Статистики и тестове на Google през последните години показват, че оценките на тестове и препоръки от колежи или университети не оказват никакво влияние върху бъдещото представяне на служителите им. В IBM пък 15% от наетите в Съединените щати служители нямат дипломи от колеж. Въпреки всички аргумент в полза на новата тенденция различни анализатори посочват, че тя може да важи в технологичната сфера, но не и за всяка друга специалност.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе