Областният управител даде подарък на отличничка от СУ“Св.св. Кирил и Методий“-Самуил

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен изпълни ангажимента си към отличничка от СУ“Св.св. Кирил и Методий“-Самуил от свое посещение в учебното заведение в началото на учебната година. Тогава директорът на училището Орхан Исмаил разказа на г-н Хюсмен за седмокласничка с отлични постижения през миналата учебна година.

YouTube

Пълната отличничка Мийрем Османова е с разностранни успехи – победител е във Великденското състезание по математика на ППМГ“Акад. Никола Обрешков“, на областния кръг на олимпиадата по биология постигна най-високата оценка в историята на училището – 5,50, има интереси и по български език и литература. Освен това е и отличен състезател по борба. „Това е бъдещета Тайбе Юсеин“ – категоричен бе училищният директор.

Заради проявените от нея качества и трудолюбие 13-годишната Мийрем получи днес подарък от областния управител с пожелание да постига още по-големи успехи. Г-н Хюсмен призова и останалите ученици, които присъстваха на срещата, да бъдат активни и ученолюбиви, с хъс и енергия да превземат върхове в образованието, да прославят Лудогорието с талантите си. Заяви, че има възможност и готовност да осигурява подобни подаръци и за други ученици с постижения. Коментира обаче, че освен материалните стимули, най-голямо удовлетворение носи моралният, когато постиженията от училище доведат до успешна реализация в живота. Г-н Хюсмен се обърна най-вече към децата-билингви, за които по думите му е двойно по-трудно, но за да са полезни на себе си, семейството си и държавата, те трябва да полагат усилия да получават нужните за успешно развитие знания в училище.

Г-н Хюсмен поздрави преподавателите за успехите на възпитаниците им. Освен с Мийрем той се запозна и с 11-токласника Нехсат Хасан, който впечатли с думите си, че „живее чрез книгите, с книгите и за книгите“.

В навечерието на 1 ноември – Деня на народните будители – за особения си принос в развитието на културния живот и опазване традициите на народното творчество в област Разград г-н Хюсмен получи от училищното ръководство грамота за „Областен управител – съвременен будител“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе