Земя на крупен бизнесмен затруднява строителството на АМ “Хемус”

Проблем с обезщетяването на собственик на земи, попадащи на трасето на строящата се магистрала “Хемус”, доведе премиера Бойко Борисов в Търговище. За да не бъде спиран строежът на магистралата, се проведе среща с собственика на земите – крупния агробизнесмен Божидар Митов. 

YouTube

Митов е поискал да не бъде обезщетяван с пари, а 180-те му декара да бъдат заменени със земя, равностойна по категория от Държавния поземлен фонд, съобщава “Дарик”.

„Става въпрос за оспорване на Подробен устройствен план и за замяна на имоти. Според мен сме се договорили с помощта и на премиера, като медиатор между страните”, каза пред журналисти след срещата Светослав Глосов, председател на Управителния съвет на АПИ.

Ето какво още каза той: “Поводът е инспекцията, която премиерът направи на строителството на участъка от автомагистрала “Хемус”, който е километър и половина с разрешение за строеж. Проблемът беше с отчуждаванията имотите в останалия, големия участък от магистралата. Срещата беше тук с основния собственик. 

Искането за предсрочни избори е нормално за опозицията. Има на четири години избори, правиш ги и управляваш. Едни нови избори са още 50 млн. лева. След управлението на кабинета „Орешарски“ държавата плати близо 7 млрд. и заварихме дефицит от -4%. Сега в следващия бюджет половин милиард лева има повече за образование, повече от половин милиард за здравеопазване, 10% върху заплатите на полицаи отгоре, военни, съдебна охрана, лекари. Половин милиард повече за общините, 150 млн. лева повече за хората с увреждания.

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 27 октомври 2018 г.

Намери се законен начин да бъде разрешен проблемът с отчуждаването на земята за около 180 декара. В случая става дума за един собственик, с другите няма проблем – там върви процедура по разплащане. За цена не сме си говорили. Не става въпрос за цена, а за оспорване на подробен устройствен план за замяна на имоти. Нещо, което според мен сме се договорили с помощта и на премиера като медиатор между страните”. 

На срещата присъстваха и областният управител на Търговище Митко Стайков и кметовете на Търговище Дарин Димитров и на Шумен Любомир Христов. 

Направих инспекция на трасето на АМ „Хемус“ между Белокопитово и Буховци. Кметовете на Шумен и Търговище ме информираха…

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 27 октомври 2018 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе