Спортен празник в СУ”Христо Ботев” – Лозница

Заместник областният управител на област Разград Нурие Црънгалова откри днес спортен празник в СУ”Христо Ботев”-Лозница, като пожела успех на участниците – деца от 5 и 6 клас в училището и техните родители.

Есенният спортен празник под надслов „Заедно за всяко дете” е първата от поредица инициативи по проекта „Заедно извън клас – училището и семейството споделят отговорности за бъдещето на детето”. Проектът е единственият в област Разград, който се провежда по националната програма „Заедно за всяко дете 2018” – обясни директорът на училището Румяна Костадинова.  

YouTube

Основната цел на проекта е да се установи партньорство и взаимен обмен между учители и родители, основани на доверие, ангажираност, разбиране и взаимно уважение за повишаване качеството на образованието на децата. Есенният спортен празник е алтернативна форма на взаимодействие на училището с родителската общност. В него се включиха 17 семейства, майки и дъщери играха народна топка, татковците и синовете им ритаха футбол, имаше и спортен многобой, както и надиграване в различни танци – ръченица, рап, народни хора. Публиката подкрепяше с ентусиазъм всички участници, на финала на празника родителите споделиха, че много са се забавлявали и с интерес ще се включат във всяка училищна инициатива.

Малките и по-големи спортисти получиха грамоти за участие, както и предметни награди – спортни съоръжения, част от които – федербали, футболни и баскетболни топки – бяха осигурени от Областна администрация-Разград.   

Гост на празника бе и председателят на Обществения съвет на СУ”Христо Ботев”-Лозница Шенол Салимов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе