Живакът скача до 29 градуса

През следващото денонощие ще се задържи топло за края на октомври.

През нощта ще преобладава ясно, във вторник времето ще бъде слънчево. Ще има разкъсана висока, в отделни котловинни райони преди обяд и ниска слоеста облачност. Ще духа слаб, в планините и северно от тях – до силен южен вятър.

YouTube

Минималните температури ще са предимно между 10° и 15°, максималните между 24° и 29°. Атмосферното налягане няма да се промени съществено; ще е около средното за месеца.

В планините облачността ще е променлива, почти без валежи. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 18°, на 2000 м – около 11°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 25°. Температурата на морската вода е около 17°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В сряда ще бъде предимно слънчево. Вятърът за кратко ще бъде от запад-северозапад, слаб до умерен.

Дневните температури в Западна България слабо ще се понижат, на изток още малко ще се повишат. През следващите дни до края на седмицата, с обръщане на вятъра от изток, облачността отново ще се увеличи – в Източна България и покрай река Дунав ще е ниска, значителна преди обяд и от нея е възможно да преръмява; а над Западна България ще се появи висока облачност.

Температурите, главно в Източна България, постепенно ще се нормализират, а в Западна ще се задържат по-високи от обичайните за периода.

В неделя и в началото на следващата седмица, със североизточен вятър, ще прониква хладен въздух. Облачността ще е предимно значителна, но вероятността за валежи остава малка.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе