Българче стана Мини мис Свят

Варненката Бриана Петрова спечели златната корона преди дни в международния конкурс, провел се в Солун, Гърция.

Бриана е родена на 16 юли 2009 г. във Варна. Ученичка е в 3-ти клас в СУ „Гео Милев“. Наричат я „детето чудо“, защото освен с красота, поразява и с таланти. Започва да свири на пиано на 4 годишна възраст в школа „Ритъм и звук“ с художествен ръководител Наталия Стойнева. Явява се на много национални и международни конкурси, където печели престижни награди като лауреат 1-ва степен (Белград, Хърватска, Испания, Австрия, Черна гора и др.).

YouTube

На 6 години започва да танцува латиноамерикански танци в КСП „Кристал“ – Варна, с който участва в много национални и международни конкурси, както индивидуално, така и с партньора си Ники Джамбазов, с когото завоюват златни медали, не само в тяхната възрастова група, но и при по големите.Освен с пиано и танци се занимава и с поп и джаз пеене във Фондация „Звезди на изкуството“ с вокален педагог Мила Маврова, където също печели много престижни награди. Член е в клуба на „Успелите деца на Фондация Бербатов „.

Също така взима участие и в благотворителни проекти и каузи за децата в неравностойно положение „Системата ни убива“, със съдействието на Габи Шкодрова. Въпреки крехката си възраст до момента има завоювани 50 златни медала, 3 сребърни, 3 бронзови и много купи. Не случайно я наричат „детето чудо“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе