Няколко качества, които ще помогнат на кариерата ви

Може цял живот да сте работили на определена длъжност и да вярвате, че вече сте готови да ръководите малък екип или да бъдете шеф. Но трябва да знаете, че тенденциите на работното място постоянно се развиват. Това е свят, в който се цени творчеството и различните умения. Ето защо не бива да лежите на „стари ларви”, а постоянно да работите върху себе си. Ето и кои са качествата, които ще ви спечелят уважение и възхищение на работното място.

Адаптивност

Нищо не остава същото дълго време. Промяната не е нещо, за което трябва да се притеснявате на работното място, а нещо, което трябва да приемете. Закостенелите похвати и старите правила изобщо не биха помогнали за напредъка на вашата кариера. Наистина трябва да отделите малко време, за да отворите ума си към нови подходи, които ще ви помогнат да решите проблемите по-бързо и по-адекватно.

Концентрация

Трудно е да се съсредоточите върху една конкретна задача, когато има толкова други неща, които молят за вашето време на работното място. Всички сме стигали до точката, в която просто нямаме сили да се концентрираме, оставяме настрана по-отговорните ангажименти и започваме да прелистваме мейлите или социалните мрежи. Но това определено не е най-градивното решение за бъдещето.

Слушане „между думите”

Важно е да можете да интерпретирате даден разговор по няколко начина и да не поставяте под въпрос всяко направено решение. Опитайте се да слушате „между думите”, не приемайте буквално всичко чуто и се опитайте да вникнете в същината на всеки разговор.

Иновативност

Никой не обича скучните стереотипи, особено когато става дума за кариера. Не е задължително да бъдете най-амбициозния служител в офиса, но ще бъдете по-ефективни, ако започнете да търсите креативни решения извън „рамката”.

Увереност

Има разлика между арогантността относно постиженията ви и увереността да поемате нови проекти. Увереността вдъхва кураж и на останалите служители, а ако е „подлатена” и с мило отношение, това определено е ключово за успешната ви кариера.

Източник: Expert.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе