Заместник областните управители поднесоха венец пред паметната плоча на Станка и Никола Икономови

В Деня на народните будители заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов поднесоха от името на Областния управител Гюнай Хюсмен венец пред паметната плоча на Станка и Никола Икономови.

YouTube

Общоградското тържество за празника се проведе пред къщата музей на двамата възрожденци в Разград. Започна с тържествено слово за празника, изнесено от директора на РБ“Проф. Боян Пенев“ Женета Александрова. След това разградската поетеса Емилия Пройнова запали огъня на поезията, с което бе даден стартът на десетото издание на националния конкурс „Поетичните хоризонти на българката“.

След това венци и цветя пред паметната плоча на Станка и Никола Икономови бяха поднесени от заместник-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов от името на кмета д-р Валентин Василев, от името на евродепутата Асим Адемов, от името на депутатите Десислава Атанасова и Денчо Бояджиев, от председателя на Общински съвет-Разград Надежда Радославова, от името на групи общински съветници в местния парламент, от представители на културни институции и граждани.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе