Областният управител бе гост на концерт за 100-годишнината на НЧ“Отец Паисий 1918“-с. Костанденец

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен бе гост на тържествен концерт по случай 100-годишния юбилей на НЧ“Отец Паисий 1918“-с. Костанденец.

Той поздрави читалищните деятели и жителите на Костанденец с двойния празник – Деня на народните будители и юбилейната годишнина от създаването на храма на духовността в населеното място. „Читалищната институция пази родолюбието в българските селища, възхищавам се, че като мъдри и отговорни хора продължавате да поддържате традициите и будния български дух“ – обърна се г-н Хюсмен към пълната читалищна зала. „Трябва да вярваме, че доброто за Родината ни предстои, с действията на правителството за повишаване на доходите на населението и с усилията на гражданите за развитие в икономическата и духовната сфера“ – каза още г-н Хюсмен.

По повод 100-годишнината г-н Хюсмен връчи на председателя на читалищното настоятелство Дамянка Иванова поздравителен адрес и Плакет на Областния управител, а за дейността на секретаря Дамянка Николова подари таблет с пожелание с него да документира и популяризира проявите на певческата група към читалището по света и у нас.

Концерт включваше тържествено слово на секретаря на читалището с припомняне на исторически факти от развитието на читалището, стихотворен поздрав от децата на Костанденец, както и изпълнения на фолклорната група „Костански баби и невести“, която е носител на множество награди от фолклорни събори и изпълнява предимно песни, характерни за местното население хърцои.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе