Остров забрани слънцезащитните кремове

Властите на островната държава Палау забраниха използването на слънцезащитни кремове и лосиони на своята територия, с цел да опази коралните си рифове, предава ДПА, цитирана от БТА.

Решението беше обявено от президента на страната Томас Ременгесау. На цялата територия на архипелага се забранява от 2020 година продажбата и употребата на токсичните за коралите слънцезащитни продукти.

Нарушителите ще бъдат наказвани с глоба от 1000 долара. Подобни продукти, внесени от туристите, ще бъдат конфискувани. Посетителите на малката държава ще трябва да търсят алтернатива и на пластмасовите продукти, като чашки, сламки, бутилки и торбички, които също ще бъдат забранени.

Палау е малка островна държава и е първата, която въвежда пълната забрана на слънцезащитни продукти на своята територия. Населението й е от само 21 хиляди души. Учените доказаха, че някой вещества, съдържащи се в кремовете и лосионите срещу слънчево изгаряне са отровни за морските обитатели и способстват за избелването на кораловите рифове. Хавай също ще въведе подобна забрана, но считано от 2021 година.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе