„Учител-ученик- 40 години по-късно” творческа среща в Клуб Алиана-Бисерци

Петъчният  2-ри ноември 2018 година беше посветен на творческа среща, която събра учител-ученик  40 години по-късно. Вълненията бяха големи и за двете специални гости на събитието-Мюкерем Адемова – ръководител на клуба, дългогодишен учител и нейната ученичка д-р Надие Карагьозова от село Бисерци.

YouTube

С топли думи и спомени учителката разказа за своята ученичка и я представи на посетителите на клуба, като акцента беше нейният висок приз от петия международен фестивал за извънучебни дейности, на който тя получи почетния плакет на елитно столично училище „Народен будител”.  „Колко съм горда, каза в обръщението си Мюкерем Адемова, на тези години да преживея и споделя тази толкова престижна награда, с моята ученичка, която съм научила да чете и пише и отправи пожелания към гостенката да не спира да твори и поддържа искрата на духовността и будителството”. От името на  Клуб „Алиана” д-р Надие Карагьозова получи много цветя, много хубави пожелания и ваза за спомен от прекрасните бисерски баби, които една по една споделиха спомени от нейни участия като ученичка от училищните и селски тържества и най-вече от годините, когато тя беше водеща на самодейния състав към местното читалище. По  време на срещата д-р Карагьозова и нейната майка Асие Мехмедова, едва сдържаха сълзите си от многото внимание, топлина и задушевно  преживявавене. От своя страна д-р Карагьозова, сподели, пред всички участници, че „тя е будител, защото е имала светлите примери и значими фигури в живота си, като нейната първа начална учителка Мюкерем Адемова и на свой ред сподели моменти, които още пази в сърцето си.

Втората част от срещата беше посветена на  петима юбиляри, които почерпиха за здраве и получиха много цветя, подаръци и закачливи пожелания.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе