Кешерю разби Етър (Велико Търново)

Лудогорец бързо си върна лидерската позиция в Първа лига, след като смаза Етър с 4:1 насред „Ивайло“. Над всички за пореден път бе Клаудиу Кешерю, който блесна с хеттрик при разгромния успех на „зелените“.

Наставникът на „орлите“ Антони Здравков пусна всичко най-добро и в състава се върнаха титулярите, които бяха почивка в мача със Славия от турнира за Купата на България – Марселиньо, Кешерю, Моци, Недялков, Кампаняро, Лукоки и Ренан.

YouTube

В първите минути и двата тима почти не атакуваха, като основната им цел бе да не сбъркат. Аласане Мане пробва да изненада Ренан с удар от центъра, но това не му се получи. В 19-ата минута „орлите“ бяха близо до първи гол, но тупалката на включилия се в атака Козмин Моци се отби в гредата. 120 секунди след това обаче нямаше какво да спаси Христо Иванов. Густаво Кампаняро отне топката в центъра и направи сериозен пробив, след което заходи надясно и подаде отлично към непокрития Кешерю. За голмайстора не бе проблем да овладее и да вкара с десния крак – 1:0 за Лудогорец! В 25-ата минута шампионите поведоха с 2:0. Кешерю изведе Джоди Лукоки отдясно. Бързакът без проблеми избяга от защитата на Етър и достави топката на крака на непокрития Марселиньо, който с лекота направи 2:0 за гостите. В 35-ата минута Лукоки отново избяга от бранителите на „виолетовите“. Топката се озова в Кешерю, но той би право в Христо Иванов.

В ответната атака Етър намали. Дяков не си прецени шпагата след лошо връщане на Сисиньо. Кълбото стигна до Фло Боджадж, който елиминира Моци и поднесе топката на крака на Мане, който не сбърка – 1:2. Много бързо обаче Лудогорец възстанови преднината си. Сисиньо изведе Кешерю зад защитата, Иван Скерлев се подхлъзна, румънецът овладя и с десния крак прати топката в мрежата на Христо Иванов. До края на полувремето Батрович, Сърмов и Вандерсон биха удари, но не затрудниха двамата вратари.

В 65-ата минута Кешерю оформи своя хеттрик, убивайки интригата в мача. Марселиньо изведе румънеца зад зле построената защита на Етър. Кешерю би, топката се удари в земята, след това в напречната греда и влетя в мрежата – 4:1 за „орлите“. Още в следващата атака румънецът можеше да изпревари Станислав Костов в битката за голмайсторския приз, но направи голям пропуск. В 58-ата минута попадение на Густаво Кампаняро в мрежата на Етър не бе зачетено заради засада.

В 71-ата минута резервата Жоао Пауло пробва да изненада Христо Иванов от фаул. Веднага след това бившият играч на Ботев (Пд) отново можеше да вкара, но вратарят на Етър се справи. Пред Жоао Пауло се откри още една добра възможност, но той пак не успя да блесне. В последните минути на двубоя темпото на игра спадна, а наставникът на шампионите Антони Здравков запази силите на някои от своите асове, вадейки ги от игра – Марселиньо, Дяков и Вандерсон. Все пак в четвъртък „зелените“ приемат АЕК Ларнака в двубой от група А на Лига Европа. Три минути преди края на срещата, Лукоки даде добра топка на Кешерю, но той би високо над вратата и така пропусна шанса да вкара четвъртото си попадение в двубоя.

Този резултат отново доказа, че Лудогорец е най-трудният съперник за Етър, тъй като разградчани спечелиха всичките си до момента 6 мача с „болярите“ на ниво елит.

ЕТЪР (ВЕЛИКО ТЪРНОВО) – ЛУДОГОРЕЦ 1:4

0:1 Клаудио Кешерю (21′)
0:2 Марселиньо (25′)
1:2 Аласана Мане (36′)
1:3 Клаудио Кешерю (38′)
1:4 Клаудио Кешерю (54′)

Етър: Христо Иванов, Иван Скерлев (47 – Артьом Артюнин), Крум Стоянов, Аласана Мане, Пламен Гълъбов, Георги Сърмов, Никола Колев (61 – Румен Руменов), Димо Атанасов, Ерик Почански (74 – Иван Стоянов), Велко Батрович, Флорент Боджажд

Лудогорец: Хорхе Брун, Натанаел, Сисиньо, Козмин Моци, Антон Недялков, Густаво Кампаняро, Светослав Дяков (77 – Якуб Шверчок), Вандерсон (65 – Жоао Пауло), Марселиньо (73 – Лукас Саша), Клаудио Кешерю

Жълти картони: Аласана Мане (Етър), Сисиньо (Лудогорец).

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе