Д-р Хасан Адемов: Този парламент е изчерпан и предсрочните избори чукат на вратата

Ние сме заявили нашата политическа позиция, един път от трибуната на Народното събрание и втори път на Централния съвет на партията. Това, че някои позиции съвпадат с тези на БСП не значи, че сме се колаборирали. ДПС е самостоятелна партия.

Това каза в предаването „Беновска пита“ по Канал 3 депутатът от ДПС и председател на парламентарната комисия по социална политика д-р Хасан Адемов.

YouTube

„Ако сте слушали колегата Хамид Хамид, сте разбрали, че той намеква и за други оставки, не само на Валери Симеонов. Не одобряваме този двоен стандарт, Валери Симеонов отдавна трябваше да си подаде оставката, а Красимир Каракачанов стремително върви по неговите стъпки. За нас този парламент е изчерпан и предсрочните избори чукат на вратата. Не смятаме, че предсрочните избори могат да променят ситуацията, за нас това е програма за ускорено развитие на България, около която да се обединят всички партии, смята той. – Валери Симеонов е само нарицателна част от това управление. Правителствената криза се пренася и в парламента. И парламентарна криза чука на вратата“, заяви в ефира д-р Адемов.

„Медийният закон освен постижение на ДПС е и постижение на цялата медийна среда. Ние от ДПС заявихме явно, че трябва да има яснота относно финансирането и собствениците на медии. Подкрепяйки инициативи на ГЕРБ, ние подкрепяме точки от нашата програма“, каза още Адемов.

„С никакви условия не можем да подкрепим този бюджет, той е предизборен и неефективен. Вдигането на бюджетните заплати намирисва на купуване на лоялност с бюджетни средства. Ще гласуваме категорично против“, завърши той.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе