Рибар „улови“ 18-месечно бебе

Снимка: pixabay.com

Новозеландско бебе беше спасено като по чудо в океана, когато носещите го вълни го докарали край рибар, който го хванал.

Гъс Хът се подготвял за ранен риболов, когато видял нещо, което му изглеждало като кукла, да се носи към него край брега на Северния остров.

YouTube

„Помислих, че е просто кукла“, каза Хът на Whakatane Beacon за инцидента, който се случил на 26 октомври. „Така че се протегнах и го сграбчих за ръката, дори и тогава аз все още мислех, че това е просто кукла. Лицето му изглеждаше точно като порцелан, късата му коса беше овлажнена, но после нададе слаб писък и помислих: „О, Боже, това е бебе и е живо“.

Оказа се, че „куклата“ е 18-месечният Малачи Рийв, който е отворил ципа на палатката на спящите си родители, а след това излязъл на плажната ивица и влязъл във водата, където го подхванало течението, предава БГНЕС.

„Той плаваше с постоянно темпо по течението. Ако не бях бил там, или ако бях малко минута по-късно, нямаше да го видя“, каза Хът.

„Той беше зверски късметлия, но просто не беше времето да си отиде.“

Родителите на Малачи бяха алармирани и се завтекли към офиса на лагера, където майката Джесика Уайт открила момчето си „пурпурно, студено и изглеждало по-малко от обикновено“.

Но след намесата на парамедик детето се възстановило и Уайт каза, че не е било засегнато от преживяното.

„Това е той. Може би оттук насетне ще бъде по-наясно с водата“, каза тя пред новинарския сайт Stuff.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе