Д-р Надие Карагьозова: В месеца на толерантността – за един по-мирен, по-добър, по-хармоничен, по-мъдър и много по–красив и хуманен свят

„Човек  е по-голям от лошото  и по-малък от доброто. За това расте за да настигне добрината.“ – (от „Една и съща река“ на Здравка Евтимова)

Говорим все по-рядко за хубавото, някак си затваряме очи за него. Общуваме по-малко по-между си. По-рядко виждаме светлите личности, около нас, които не жалят сили и не пестят енергия и ни дават уроци по човечност.

YouTube

Негативните тенденции от ежедневието, като агресия, насилие, езика на омразата, отчуждението между хората, рисуват богата палитра от проблеми, които поставят на дневен ред острата нужда повече от всякога да си припомним за семейните ценности и добродетели, за позитивните страни на социалното общуване, като емпатията и толерантността, за емоционалната близост, която прави общуването полезно и приятно. Любовта, уважението, приятелството, верността, дълга, отговорността, честта, достойнството, духовната близост, взаимопомощта са ценности на семейното възпитание, благодарение на които се засилва процесът на самоорганизация на отделния индивид, който е призван да се презентира  ежедневно пред себе си, околните и света, като уникална и неповторима личност.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе