Мъдрево посрещна световната шампионка Тайбе Юсеин

С химна на Република България, под силните амплодисменти на десетките гости, приятели и почитатели на световната шампионка,  на 9 ноември 2018 година  село Мъдрево посрещна  Тайбе Юсеин.  Заслужена обич, много внимание и силна емоционална подкрепа показаха не само жителите на родното и село но и всички дошли да поздравят и да се порадват на нежното и силно присъствие в женската борба Тайбе Юсеин, която на 25 октомври тази се окичи със световна титла, като надви японката Юкако Кавай.

YouTube

Сред официалните гости на събитието бяха областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, делегация от  община Кубрат водена от заместник-кмета Орхан Мехмед, първият треньор и откривател на Тайбе Мустафа Кесман, олипмийският шампион Хасан Исаев, спортната слава на Лудогорието Юмер Фикриев, Сава Семов-треньорът на Тайбе Хюсеин и още много  много популярни спортни лица от Лудогорието. Поздравителни адреси бяха прочетени от кмета на Община Кубрат и Община Русе, от директора на спортното училище в крайдунавския град и др.

С много топли думи и подаръци Тайбе Юсеин беше уважена подобаващо днес в родното си село. Изненада направи и майка й, която живее в чужбина и изпрати букет цветя и картичка с надпис „Обич мама“. „Вярвам в това момиче и знам, че много скоро тя ще донесе най-голямата титла и след време ще имаме двама олимпийски шампиона-Хасан Исаев и Тайбе Юсеин“ каза след десетките гости областният управител Гюнай Хюсмен, който връчи на шампионката почетния плакат на областната администрация, таблет и букет цветя. Силни думи за Тайбе Юсеин имаше и от Юмер Фикриев, който я сравни със Златка Златева, както и от нейните треньори, които казаха, че вярват много в нея и не скриха вълнението си, че я познават и че са част от нейното спортно израстване.

Домакинът на събитието Салим Сали от свое име и от името на всички жители на селото благодари на Тайбе за големия успех и пожела здраве и нови спортни върхове. С много музика, почерпка и снимки за спомен завърши тържеството посветено на световната шампионка.

Д-р Надие Карагьозова-Нади

Снимки:авторът

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе