Бракът е вреден за талията на жените

Бракът може да се окаже вреден за килограмите, особено ако сте жена.

Дамите качват близо два килограма в първите шест месеца от брака, установи ново изследване, цитирано от БГНЕС. Младоженките, които с месеци наред пазят стриктна диета, за да стопят килограми преди сватбения ден, качват най-много в първата половин година след бракосъчетанието.

YouTube

Здравни експерти в Австралия изследвали промяната на теглото след сватбата при бъдещи младоженки. Изследването на около 350 булки показало, че макар половината от тях да искат да свалят килограми преди сватбата си, средното им тегло не се променя.

Но шест месеца след сключването на брака участничките качили средно 2,1 кг, а дамите, които се подложили на диета за стопяване на теглото си преди големия ден, качили значително повече след това. Изследователите от университета Флиндерс в Аделаида, Австралия, заявиха, че откритието показва, че промяната на теглото след сватбата е важен фактор за вида на тялото на младоженците.

Според тях лекарите трябва да имат предвид възможно недоволство от тялото, свързано с качването на килограми след сватбата. Проучването установило, че едва трета от младоженките са съветвани от партньора си или от свой роднина да свалят килограми преди сватбата.

Булките, които чувствали най-голям натиск да свалят килограми, за да се вмъкнат в сватбената си рокля, качвали 4,5 кг след това, близо три пъти повече от младоженките, които не били убеждавани да топят теглото си.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе