Сутрешните ни грешки

Мислейки си, че няма какво да объркаме сутрин, правим грешки, които влияят изключително много на целия ни ден. След няколко проучвания беше доказано, че грешките, които допускаме след ставане могат да променят изключително много деня ни. Повечето обичайни действия рано сутрин са напълно погрешни и влияят по обратния начин на този, който очакваме.

Ето и кои са те:

1. Затормозявате мозъка си излишно – ако сте свикнали сутрин рано да решавате с какво да сте облечени, то вие затормозявате мозъка си. Марк Зукърбърг например си е купил еднакви дрехи, за да не пренатоварва мозъка си, докато се опитва да реши какво да облече. Ако все пак не искате да сте еднакво облечени всеки ден и държите на въшния си вид, е много по-добре да избирате дрехите си вечер преди лягане. По този начин ще се чувствате много по-добре и ще сте по-свежи през целия ден.

2. Проверявате какво не сте свършили – едно от най-грешните неща е да започнете деня си, преглеждайки задачите, които имате и отговаряйки на мейлите, свързани с работното ви място. Опитайте се напълно да се откажете от този вреден навик, защото по този начин не започвате деня си позитивно. Вместо това си направете чаша кафе или чай и си дайте 10 минути, през които да се отпуснете и да е заредите положително. Така денят ви ще започне по един доста по-спокоен и приятен начин. След това можете да проверите какви са задачите ви за деня.

3. Задрямвате след позвъняването на алармата – трябва напълно да забравите за този навик, който всъщност по никакъв начин не ви помага. Доста учени твърдят, че това само ни връща в състояние на сън и ни прави още по-сънени и замаяни след окончателното събуждане. Опитайте се да ставате още след първото позвъняване на алармата. Доста хора смятат, че дрямката след алармата влияе добре, но това съвсем не е така.

4. Не отлагайте важните задачи – учени доказаха, че самоконтролът сутрин е по-голям, за това се опитайте да свършите важните задачи за деня рано сутрин. По това време сме по-продуктивни, защото тялото е напълно отпочинало. Опитайте се да започнете деня пълноценно и да свършите по-голяма част от задачите за деня си. Учени също доказаха, че отлагайки важните задачи за по-късната част на деня, обикновено означава, че ще ги свършите друг ден.

5. Опитайте се да намалите консумацията на кафе до минимум – кафето е полезно, стига да не е в прекалено големи количетсва, а доста хора правят тази грешка. Опитайте се да не пиете кафе много пъти в деня, защото по този начин тялото свиква с него и в един момент няма да можете да се събудите без кафе.

6. Пиете кафе на гладно – никога не започвайте деня си с чаша кафе. Това може да раздразни стомаха ви. Вместо това винаги пийте чаша вода и хапвайте нещо малко. Така ще можете да се насладите на любимото си кафе без да се притеснявате за здравето си.

Източник: Actualno.com

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе